Obrobka wstepna miesa do gotowania

Symfonia finanse i księgowość samouczek

Kotleciarka Maga jest prasą do ciała, jakiej obowiązkiem jest podzielenie kawałków mięsa na plastry o danej grubości (w relacje od potrzeb, na całkowitej szerokości rozgniecenie posiada taką samą grubość). Praca urządzenia przyspiesza i poprawia proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Skutek ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze byliśmy nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie umieszczone na wałkach obrotowych.

Prasa do kotletów znajduje zastosowanie w lokalach gastronomicznych oraz sklepach, gdzie w możliwości można znaleźć mięso wołowe w strukturze zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe podzielone na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe stworzone na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie znacznej dawek rozbitych plastrów w procesie bliskiego okresu czasu - ok. 800 porcji w ciągu godziny, przy czym mięso nie że istnieć mrożone, ani nie może wywoływać kości. Obsługa maszyny jest wyjątkowo praktyczna, dzięki wykorzystanym przez producenta Maga następujących rozwiązań - półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w punkcie zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie dojazdu do wysocy), zmiany konstrukcyjne, mające pomysł na zmniejszone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności robiących się na całość cyklu rozgniatania (skrócony czas pracy), polerowana obudowa o regularnych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy powinny być oczyszczane i suszone po stałym kontakcie z żywnością; zabronione jest mycie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego dania oraz przekładni olejowej to dodatkowe atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszelkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 - bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały docenione przez mężczyzn i jurorów Międzynarodowych Targów w Odróżnieniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent narzędzi do przemysłu spożywczego, budując się na umiejętności i poznaniu zdobywanym od 1990 roku stawia na grupa, prostotę, inteligencję rozwiązań, solidność oraz szeroką wydajność. Firma sukcesywnie zwiększa naszą możliwość o inne maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do mielenia mięsa, tzw. wilki.