Krajalnica do wedlin bizerba

Bizerba uzależniona jest z przemysłem spożywczym od 1866 roku, nic to dziwnego, że umie tę dziedzinę jak mało kto. Ważna w 120 krajach, zatrudnia ponad 3300 pracowników, oferuje kompleksowe rozwiązania w zasięgu krojenia, ważenia, etykietowania, przetwórstwa i ochronie produktów spożywczych.
Gwarancja najwyższej sytuacji
Uważając na pomocy, iż atrakcyjnie zapakowany i pokazany produkt jest łatwo podejmowany przez użytkowników oraz ma wizytówkę sklepu, Bizerba wyspecjalizowała się w realizacji maszyn do krojenia pieczywa, wędlin i serów. Krajalnica Bizerba to krajalnica ręczna, półautomatyczna lub automatyczna. Ręczna krajalnica przeznaczona jest do produktów świeżych – boczku, szynki, zielonego i pieczonego mięsa, twardych warzyw i szynki. Krajalnice ręczne używane są w magazynach firmowych, zakładach mięsnych, dużych kuchniach. Gwarantują wysokie, gładkie cięcie, bezpieczeństwo oraz jakość krojenia. Krajalnica półautomatyczna urządzona w stalowy nóż z chromowanym wyżłobieniem kupi na osiągnięcie cienkich, gładkich plastrów o żądanej grubości i rodzaju ułożenia (stos lub wachlarz). Wszystkie funkcje odpowiedzialne są w trybie ręcznym i w automatycznym.

do pakowania próżniowego

Charakterystyka budowy
Krajalnica w całości automatyczna jest wyposażeniem wielofunkcyjnym. Transportuje, kroi, porcjuje oraz tworzy plastry artykułu w styl zgodny z programem wybranym przez operatora. Maszyna posiada elektroniczny panel sterowania z łatwością pomieszczenia i zaprogramowania parametrów całego procesu. Każde urządzenia Bizerby charakteryzują się niezawodnością oraz trwałością. Zrobione są z najmocniejszych produktów, które dają utrzymanie warunków czystości i bezpieczeństwa pracy. Wszystkie elementy konstrukcje są odporne na zlecenie wody także nowych płynów, ponadto elementy tnące są popularne w demontażu i czyszczeniu (niektóre można prać w zmywarkach). Opływowe kształty, solidna obudowa, ładna i cierpliwa praca, oferta książki w właściwie wszystkich warunkach, prosta obsługa, ekonomiczność pod względem energetycznym (mniejszy pobór od maszyn walk o 35-65%), precyzja krojenia (cienkie, równe plastry, bez poszarpanych krawędzi, do jednego zaokrąglonego końca batona) – wszystko to stawia Bizerbę w porządku liderów maszyn i lekarstw dla przemysłu spożywczego.